وقتی کار سئو محتوای سایت را شروع می کنید، توقع دارید همه صفحات به بهترین نحو در گوگل ایندکس شوند. اما خیلی از اوقات متوجه می شوید برخلاف آنچه تصور می کردید بعضی از صفحات در گوگل ایندکس نشدند. اغلب زمان های وقتی چنین مشکلی پیش می آید، نگران و وحشت زده می شوید اما نگران نباشید در این مقاله مشکل ایندکس نشدن سایت در گوگل را برای همیشه حل خواهیم کرد.
فهرست مطالب
- دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل
- ایندکس نشدن سایت به دلیل محتوای تکراری
- عدم واکنشگرا بودن سایت
- ایندکس نشدن سایت در گوگل به دلیل کندی لود سایت
- محتوای سایت شما کم است
- کاربر پسند و جذاب نبودن سایت شما برای مخاطب
- از پلاگین هایی استفاده می کنید که نمی گذارد Googlebot در سایت شما بخزد
- همه ویژگی های دامنه را به کنسول گوگل اضافه نکرده اید
- متا تگ های شما روی Noindex یا NoFollow تنظیم شده اند
- سایت شما نقشه سایت ندارد
دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل
این صور که وقتی کار طراحی سایت شما تمام شد، حالا باید در نتایج گوگل نمایش داده شوید به این دلیل است که احتمالا شما از سئو چیزی نمی دانید. صرفا آنلاین بودن سایت شما باعث ایندکس شدن آن در گوگل نمی شود. لازم است مدتی از حضور سایت در شبکه جهانی اینترنت گذشته باشد تا گوگل ایندکس کردن سایت شما را شروع کند. دلایل زیادی می تواند باعث ایندکس نشدن سایت در گوگل شود که این دلایل را با هم بررسی می کنیم.
ایندکس نشدن سایت به دلیل محتوای تکراری
محتوای تکراری یکی از رایج ترین مشکلات عدم ایندکس سایت ها می باشد. صفحات تکراری صفحاتی هستند که محتوا، عنوان یا توضیحات آن با صفحه دیگری در سایت مشابه است. روش کار گوگل به این صورت است که از بین این صفحات مشابه، فقط یک صفحه را به انتخاب خودش، ایندکس می کند. ممکن است صفحه و محتوای مهم تر شما دیگری باشد و گوگل محتوای دیگری را ایندکس کند. به این صورت محتوای دوم تکراری در نتایج گوگل نمایش داده نمی شود.
برای حل این مشکل باید محتوای یکی از این صفحات یا کلمه کلیدی استفاده شده در یکی از صفحات را تغییر دهید. این باعث می شود این صفحات برای گوگل به صورت صفحات مجزا شناخته شوند و محتوای دیگری که ایندکس نشده بود ایندکس شود.
عدم واکنشگرا بودن سایت
سازگاری وب سایت ها با موبایل برای گوگل بسیار مهم است. اگر سایت شما برای گوشی های موبایل بهینه نباشد، هرچقدر هم محتوای خوبی تولید کرده باشید، شما رتبه و ترافیک را از دست می دهد. برای چک موبایل فرندلی بودن صفحات سایت می توانید از ابزار تست موبایل گوگل استفاده کنید. اگر مشکلات بهینه سازی سایت رو موبایل وجود داشت سریعا آن را حل کنید.
ایندکس نشدن سایت در گوگل به دلیل کندی لود سایت
سایت هایی که سرعت لود آهسته ای دارند مورد توجه گوگل نیستند زیرا مورد اقبال کاربران قرار نمیگیرند. اگر سایت شما برای لود، سرعت کمی دارد به عوامل متعددی بستگی دارد. دلایل کندی لود سایت می تواند بسیار زیاد باشد که بررسی همه این عوامل از حوصله این مقاله خارج است. اما برای پیدا کردن مشکل لود سایت تان می توانید مقاله افزایش سرعت لود سایت را مطالعه کنید.
محتوای سایت شما کم است
گذاشتن محتوای شاخص برای موفقیت در گوگل بسیار مهم است. اگر محتوایی که تولید می کنید با محتوای سایت رقبای شما مطابقت نداشته باشد، ممکن است شما را دچار مشکل کند. براساس تجربه محتوای کم تر از 1000 کلمه به خوبی محتوای بیشتر از آن نیست. محتوای سایت شما باید خوب و آموزنده باشد و به سوالات مخاطب پاسخ دهد و اطلاعاتی ارائه کندکه به اندازه کافی با محتوای رقبای شما متفاوت باشد.
کاربر پسند و جذاب نبودن سایت شما برای مخاطب
کاربرپسند بودن و جذاب وبدن سایت شما برای گوگل بسیار مهم است. اگر بازدیدکنندگان آنچه می خواهند به راحتی در سایت شما بیابند گوگل رتبه سایت شما را بالا می برد. اگر سایتی دارید که کاربر به دشواری باید بخش های ثبت نام، سبد خرید یا صفحاتی که می خواهد پیدا کند از گوگل توقع زیادی نداشته باشید.
از پلاگین هایی استفاده می کنید که نمی گذارد Googlebot در سایت شما بخزد
یکی از این افزونه robots.txt است. اگر فایل robots.txt را از طریق افزونه گفته شده اشتباها روی نو ایندکس تنظیم کنید، Googlebot نمی تواند در سایت شما بخزد. مطمئن شوید فایل robots.txt دارای محتوای زیر نیست:
اسلش به این معنی است که فایل robots.txt همه صفحات پوشه را از ریشه مسدود کند.
همه ویژگی های دامنه را به کنسول گوگل اضافه نکرده اید
اگر بیش تر از یک نسخه از دامنه خود دارید یا مثلا از http:// به https:// مهاجرت کرده اید، باید همه تغییرات دامنه را به کنسول گوگل اضافه و تایید کنید.
متا تگ های شما روی Noindex یا NoFollow تنظیم شده اند
تمام متا تگ های سایت را بررسی کنید و آنهایی که کلمات Noindex یا NoFollow دارند را به index یا Follow تغییر دهید.
سایت شما نقشه سایت ندارد
یکی از راه های گوگل برای پیدا کردن محتوای سایت شما استفاده از نقشه سایت است. نقشه سایت لیست همه صفحات سایت شما را خواهد داشت. بهوسیله این ابزار شما به گوگل صفحات سایت خود را معرفی می کنید. اگر نقشه سایت نداشته باشید گوگل کور می شود مگر اینکه همه صفحات سایت شما ایندکس شده باشند و ترافیک دریافت کنند.