چگونه سایت بسازیم

چگونه سایت بسازیم؟ سوال خیلی از دارندگان کسب و کارهاست. ما در این مقاله به طور کامل پاسخ می دهیم. این روزها بیشتر کسب و کارها به سمت آنلاین شدن پیش می رود. البته عده زیادی همچنان جلوی عصر تکنولوژی در حال مقاومت نشان دادن هستند. تنها نتیجه ای که این افراد به دست می آوردند عقب ماندن از رقباست.

همه گیری بیماری کرونا در این چند سال اخیر باعث تعطیل شدن بسیاری از کسب و کارها شد. در همین بین خیلی از کسب و کارهای آنلاین پیشرفت و رشد چشمگیری داشتند. زیرا مردم سعی می کردن برای خرید محصولات یا دریافت خدمات از امکانات آنلاین استفاده کنند و کمتر مجبور به حضور در جوامع باشند. همین امر باعث شد اشخاصی که زودتر به فکر آنلاین کردن کسب و کار خود افتادن درآمد چشمگیری داشته باشند. با این اوصاف روز به روز نیاز به داشتن وب سایت برای حصول نتیحه بهتر در کسب درآمد و فروش بیشتر احساس می شود.

چرا باید سایت داشته باشیم

جمله معروف با داشتن سایت حتی در خواب هم پول در بیاورید را حتما شنیده اید. با ساخت سایت شما می توانید در تمام ساعات شبانه روز محصولات خود را بفروشید. بدون اینکه نیاز باشد در فروشگاه، سوپرمارکت، بوتیک و … حضور مداوم داشته باشید، می توانید فروش خود را انجام دهید.

چگونه سایت بسازیم؟
چگونه سایت بسازیم؟

مراحل ساخت سایت

1- انتخاب پلت فرم مورد نیاز

اول باید تصمیم بگیرید از چه پلت فرمی برای ساخت سایت استفاده کنید.

پلت فرم چیست؟

برای اینکه سایت بسازید اول باید تصمیم بگرید که سایتی ساخته شده با زبان های برنامه نویسی داشته باشید، یا از cms ها کمک بگیرید. cms ها همان سیستم های مدیریت محتوا هستند. نرم افزارهایی هستند که به ما کمک می کنند بدون کدنویسی سایت طراحی کنیم. محبوب ترین و پراستفاده ترین cms وردپرس است.

شاید تصمیم شما استفاده از زبان های برنامه نویسی باشد. زبان های برنامه نویسی به دو دسته تقسیم می شوند.زبان های فرانت اند که به وسیله آنها ظاهر سایت طراحی می شود. اما سایت به صورت استاتیک است و قابل استفاده نیست. زبان های HTML و CSS و جاوا اسکریپت جز این دسته هستند. برای پویا سازی وب سایت ها از زبان های بک اند استفاده می کنیم. زبان های مثل PHP، ASP و پایتون جز دسته دوم هستند.

2- انتخاب دامنه و هاست

دامنه چیست

برای دسترسی به هر چیزی نیاز به آدرس است.مثلا اگر کسی بخواهد به خانه یا مغازه شما بیاید نیاز است آدرس آنجا را داشته باشد. برای دسترسی به سایت شما هم نیاز به آدرس است. به این آدرس دامنه می گوییم.این آدرس در بخش url نوشته می شود. آدرس سایت وب استاریست به این شکل است: Webstarist.com. این همان آدرسی است که هر وب سایت دارد.

دامنه برای ساخت وب سایت
دامنه برای ساخت وب سایت

برای انتخاب دامنه یک سری قوانین را باید در نظر بگیرید.

  • اگر می خواهید وب سایت تجاری راه اندازی کنید، نام وب سایت و شرکت شما باید یکی باشد. مانند com. نام شرکت.
  • اگر می خواهید وب سایت شخصی راه اندازی کنید: com.نام خودتان
  • دامنه شما باید کوتاه،دقیق و بسیار آسان باشد.
  • نام دامنه باید نشان دهنده نوع کسب و کار شما باشد.

به com و org و ir و … پسوند دامنه می گویند. پسوندهای دامنه نشان دهنده فعالیت وب سایت است. مثلا پسوند org برای استفاده ارگان ها و مراکز غیرانتفاعی است. پسوند IR پسوند کشور عزیزمان است. هر کشوری پسوند دو حرفی خاص خودش را دارد.

هاست چیست

برای اینکه کسب و کار آنلاین خودتان را داشته باشید نیاز به محلی برای قراردادن سایت خود دارید. وقتی کاربر آدرس سایت شما را وارد می کند باید به محل مورد نظر شما هدایت شود. به محلی که اطلاعات وب سایت شما در آنجا قرار دارد هاست یا میزبان می گویند. هاست ها به دو دسته ویندوزی و لینوکسی تقسیم می شود.

3- طراحی را شروع کنیم و سایت بسازیم

وایرفریم سایت را طراحی کنید

می توانید با یک قلم و کاغذ شروع به طراحی وایرفریم سایت خود کنید.در طراحی خودتان مشخص کنید که هدر و فوتر به چه شکل باشند و تصاویر و متون به چه صورت قرار بگیریند.

وایرفریم طراحی سایت
وایرفریم ساخت سایت

انتخاب رنگ سازمانی

شاید به نظرتان رنگ ها در طراحی سایت نقش پر رنگی نداشته باشند. اما اشتباه نکنید رنگ انتخابی شما بسیار مهم است. برای ظاهر وب سایت باید رنگ انتخاب کنید. نباید از ترکیب رنگ های زیاد استفاده کنید. تا سه رنگ برای وب سایت کافی است. حتما باید رنگ هایی که استفاده می کنید با هم همخوانی داشته باشند. سایت های متعددی برای انتخاب رنگ وجود دارد که یکی از این سایت ها flatuicolors.com می باشد. برای اینکه سایت بسازیم نیاز است این سایت ها را بشناسیم.

انتخاب رنگ سازمانی
انتخاب رنگ سازمانی برای ساخت سایت

انتخاب فونت

فونت ها از عوامل تاثیرگذار دیگر در ظاهر سایت هستند. از فونت های مناسب برای سایت استفاده کنید. فونت هایی مثل ایران سنس، وزیر و یکان جز فونت های پر استفاده در طراحی سایت هستند.

طراحی سایت

اگر می خواهید از زبان های برنامه نویسی برای ساخت سایت استفاده کنید باید آموزش دیدن را شروع کنید. اولین چیزی که باید آموزش ببینید HTML و CSS است. دوره های رایگان آموزش HTML و آموزش CSS را دنبال کنید. بعد از یادگیری این دو زبان آموزش جاوا اسکریپت را شروع کنید. دوره آموزش جاوا اسکریپت از صفر تا صد را دنبال کنید.

بعد از یادگیری فرانت اند نوبت یادگیری زبان بک اند است. ابتدا انتخاب کنید که چه زبانی را می خواهید آموزش ببینید. اگر انتخاب شما زبان php است اصلا نگران نباشید. چون دوره رایگان آموزش php این زبان شیرین و ساده را به شما یاد خواهد داد.

طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با وردپرس

با استفاده از وردپرس سایت بسازیم

اگر تصیم به استفاده از cms گرفتید وردپرس بهترین انتخاب است. وردپرس با افزونه های متعددی که دارد ساخت هرگونه سایت را برای شما ممکن می سازد. یادگیری وردپرس بسیار ساده است . اگر تصمیم به یادگیری این سیستم مدیریت محتوا دارید همین حالا یادگیری وردپرس را شروع کنید.

برای اینکه سایت بسازید نیاز است تمام این مراحل را بدانید.امیدوارم در پایان مقاله پاسخ سوال خود را که چگونه سایت بسازیم است گرفته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید